Nyheter
Aktuella händelser, pressmeddelanden och nyheter

Följ oss på Linkedin, Instagram och Facebook

01-6 2022

Dasa Wireless 1 – världens första trådlösa system för avancerad aptering.

Världen är fortfarande full av sladdar, kablar och trådar. Det har dock inte hindrat oss från att röra oss i en trådlös riktning. Bara det faktum att det inte existerar någon kabel eliminerar risken för att den ska trassla ihop sig eller gå sönder. Dasa Wireless 1 är ett avgörande steg mot ett skogsbruk utan kablar.

Ökad drifttid.
Det är med stolthet vi nu kan presentera världens första trådlösa system för avancerad aptering. Inget krångel – du behöver aldrig mer tänka på trasiga datakablar, vilket innebär ökad drifttid.

 

Trådlös kommunikation.
Grenar och ständiga rörelser kommer inte att vara något problem, eftersom en trådlös enhet monteras i aggregatet. När kablarna ersätts av en snabb, pålitlig och trådlös uppkoppling, blir kommunikationen mellan operatören och apteringsenheten inte påverkad av de fysiska omständigheterna.

 

Fullständig frihet.
Detta ger dig full frihet att flytta kranen eller bommen och rotera huvudet helt utan att riskera kommunikationsavbrott. Dasa Wireless 1 är flexibel – och framtagen för att passa alla typer av bärarmaskiner. Montering och byte av aggregatet går också snabbare och smidigare.

Läs allt om Wireless 1 här

20-6 2022

Jobba hos Dasa

Vi ser till att kompetens, kunskap och erfarenhet tas tillvara och leder till förändringar som leder till förbättringar. Vi tror att stora visioner utan fantastiska människor är irrelevant. Så låt oss arbeta tillsammans.

Intresserad av att arbeta med oss? Du kan läsa om våra lediga tjänster här

31-5 2022

Mässor och event

Dasa deltar som utställare på följande mässor under 2023. Vi ser fram emot att träffa er där!

Swedish Forestry Expo
Solvalla, Stockholm
1-3 juni 2023
Monter S:20

18-2 2022

Erfarenheter av Wireless 1

Ett års erfarenhet av Wireless, läs hela reportaget och se video på systemet här

12-1 2022

Erfarenheter kring Wireless1 i Skogsforums kommande reportage

Vi har besökt Bokelunds skogsentreprenad AB tillsammans med vår kund SP maskiner.

Med oss i skogen var även Skogsforum som gör ett reportage om vår senaste innovation Dasa Wireless 1 som är ett trådlöst system för aptering. Bokelunds skogsentreprenad har använt Dasa Wireless 1 i ett års tid och delar med sig av sina erfarenheter av det trådlösa systemet i det kommande reportaget på skogsforum.se.

Stort tack till SP maskiner och Bokelunds skogsentreprenad för en trevlig dag i skogen.

14-12 2021

Skotartest

Idag är vi tillsammans med Rottne ute med Skogforsk för genomförande av skotartest. Skotartest är en del av branschens kvalitetssäkrande tester för att säkerställa leverantörers kvalitet mot Stanford2010. 

Testen utfärdas i trakten av Norberg på en Rottne F20D som ägs av Forsbyboda Entreprenad.

 

30-11 2021

Skogsaktuellt belyser Dasa Wireless 1

Läs hela nyheten här

29-11 2021

Pressmeddelande Vimek - Samarbete har lett till intuitivt maskinstyrsystem i världsklass

Vimek har sedan flera år använt system för aptering från Dasa och nu medmaskinserien Next Generation fördjupas samarbetet med målet att ta fram ett maskinstyrsystem i världsklass.
-I samarbete med Dasa i Next Generationsprojektet tar vi kompaktklass skogsmaskinen till en helt ny nivå när det kommer till styrsystem och IOT, säger Johannes Nilsson, VD Vimek.

Läs hela pressmeddelandet här

17-11 2021

Nordisk Skog om Dasa Wireless 1

Läs hela nyheten här

30-8 2021

Dasas värld av Digitalisering, uppkoppling och hållbarhet.

På Dasa strävar vi efter att vara en positiv kraft i förändringen mot hållbarhet baserad på en mer cirkulär ekonomi. För att vara tydlig med detta definierade vi en symbol som står för Digitalization, Connectivity and Sustainability, Dasa DCS. Vi reserverar denna symbol för produkter som har tagit ett betydande steg mot detta uppdrag tack vare dessa tre enheter i kombination. När DCS-symbolen visas på en produkt är det ett uttalande som säger att detta inte bara är en produkt, det är en del av något större.

Läs mer om DCS här

Åk till toppen