Komplett lösning för:

Fleet Management

För dig som tillverkar mobila maskiner

Dasa Fleet 3.0 一 Maximera din maskinpark

Få ut maximal kapacitet av maskinparken och effektivisera era resurser med hjälp av kraftfull och trådlös hårdvara, molnbaserad mjukvara och lätthanterad plattform i kombination med ett globalt sim-kort redo för alla maskintyper och regioner.

Möjlig att anpassa till just ert varumärke, behov och önskemål.

Tredje generationens Fleet Management 一 global monitorering och fjärrsupport i realtid

Manövrera, supportera och uppdatera din maskinpark från distans oavsett var i världen ni eller era maskiner befinner sig.

Få direkt-uppdateringar kring aktuell produktion, bränsleförbrukning, däcktryck och larm för varje enskild maskin.

Öka nyttjandegraden och få ut maskinens fulla kapacitet genom att identifiera optimalt körsätt, korrigera rutter och sätta geofence.

Få aviseringar och information om nödvändiga åtgärder och påminnelser om kommande service. Få unika insikter för er maskinanvändning och administrera enkelt befogenheter för alla användare.

Allt med full support och utbildning från Dasa under hela resan.

Hållbarhet/DCS

När en organisation kan spara resurser på minskad bränsleförbrukning, däckslitage och motoranvändning och samtidigt öka maskinens nyttjandegrad, förlänga livslängden på komponenterna och lösa fel på distans gynnas även vår omgivning.

Det är därför Dasa Fleet Management är märkt med Dasa DCS - Digitalization, Connectivity and Sustainability. En symbol reserverad för produkter som har tagit ett betydande steg mot att minska negativa miljöeffekter samt maximera de positiva. Läs mer om DCS.

Kommunikation

Oavsett var i världen du eller dina maskiner befinner sig kommunicerar Dasa Fleet i realtid. Tack vare kraftfull mjukvara och hårdvara i kombination med vår kommunikationslösning har du alltid full översikt och behöver dessutom aldrig oroa dig över frågor relaterade till olika operatörer eller regioner. Med hjälp av Dasa Fleet kan en Fleet Manager kommunicera, uppdatera och samordna alla maskiner från var som helst i världen.

Rapport och analys

Få direktuppdateringar och skapa händelserapporter. Få en komplett historik av maskinanvändningen och planera för framtida projekt. Effektivisera resurserna, öka utnyttjandegraden och slipp maskiner på tomgång. Använd Dasa Fleet för att generera beslutsunderlag för din utvecklingsavdelning, dokumentation för serviceärenden och uppföljande utvärderingar för dina förare.

Användaradministration

System ska vara lättanvända. Med Dasa Fleet kan ni enkelt administrera samtliga användare i den medföljande mjukvaran. Hantera alla befogenheter genom att delegera behörigheter, addera roller och få komplett översikt av all användardata. Bestäm vem som har tillgång till vilken maskin, kräv inloggning till maskinen och se vem som har använt vad och på vilket sätt.

Education and Support

I bland behöver vi alla hjälp. Oavsett utmaning är vi på Dasa med dig hela vägen tillsammans med Dasa Fleet. Från installation, konsultation och demonstration till fjärrstyrd support, utbildning och programuppdateringar. Vårt team är redo att ge er full stöttning där ingen fråga är för underlig. Är du intresserad av komma i gång? Kontakta oss via formuläret längst ner på sidan så berättar vi mer.

"Vi tror inte det hade gått att arbeta utan ett sådant här verktyg idag, systemen har blivit så pass komplexa idag att man som tillverkare inte klarar sig utan de här systemet. Vi kan absolut rekommendera Dasas system till fler” 

Dasa Fleet 一 ett resultat av erfarenhet, kunskap och kvalitet

Vår lösning är byggd på en tredelad kombination av den senaste teknologin. Mjukvaran som tar emot och behandlar all ingående data och omvandlar till användbar information. 

Den trådlösa Kommunikationen som möjliggör att datan via molnet färdas från en maskin till en dator, surfplatta eller mobiltelefon. Hårdvaran som samlar in information från maskinen.

Frequently asked questions

Definitionen varierar lite beroende på vem som svarar. På Dasa definierar vi Fleet Management som en helhetslösning för att på distans i realtid kontrollera, manövrera, övervaka och samla information för alla typer av mobila maskiner och applikationer.

Anledningarna är flera. Med rätt användning av Fleet Management finns stora möjligheter att få ut maskinparkens fulla kapacitet och på så sätt spara resurser i form av tid och pengar, vilken i sin tur resulterar i en mer hållbar industri.

Genom den stora mängd genererade information från varje maskin får en utvecklingsavdelning ett kvalitativt underlag för analys och framtida förbättringar.

I dag efterfrågas även en väl fungerande Fleet Management-lösning i någon form av allt fler potentiella maskinköpare. Vilket gör att maskintillverkare och därmed även återförsäljare med Fleet Management i sitt utbud har ytterligare en konkurrensfördel i sitt erbjudande.

Det är framför allt tillverkare, servicelämnare, återförsäljare, maskinägare samt maskinförare som har nytta av tjänsten. Miljöfördelarna som tjänsten bidrar med har dock alla nytta av.

Förenklat består Dasa Fleet av en medföljande mjukvara, hårdvara samt en kommunikationslösning. Tack vare den installerade hårdvaran kan maskinen kommunicera med användaren via mjukvaran från var som helst i världen med hjälp av den uppkopplade kommunikationslösningen.

Alla typer av mobila maskiner som till exempel truckar, skördare, skotare, tröskor, hjullastare, gruvmaskiner, grävmaskiner, traktorer, gräsklippare, städmaskiner, lastbilar, personbilar. Och även för applikationer som skördaraggregat, lyftanordningar, sopmaskiner och så vidare.

I stort sett det mesta som mäts i en maskin. Exempelvis produktionsdata, GPS-positioner, temperaturer, flöden, nivåer, larmkoder, däcktryck. Med mera med mera. Oavsett vad som mäts samlas all information och sedermera presenteras via Dasa Fleets mjukvara på ett lättillgängligt sätt.

Dasa Fleet innehåller mycket mer än vad vi kan berätta om på det här utrymmet. Kontakta oss via formuläret längst ner så berättar vi mer.

En rimlig fråga där varje avtal varierar efter företagens unika behov. Beroende på vad ert företag behöver skräddarsyr vi vårt Fleet Management-erbjudande för att anpassa prisbilden efter det, och endast det, ni faktiskt beställer.

Absolut. Tack vare vår mjukvara är Dasa Fleet förberett för att anpassas efter er logo, ert namn och ert uttryckssätt.

Inga problem. Vi visar gärna personligen upp vår lösning för er organisation. Det enda som krävs för att komma igång är en maskin. Resten ordnar vi. Fyll i formuläret längst ner på sidan så hör vi av oss.

Den största skillnaden är att Dasa Fleet F är specialanpassad för enbart skogsmaskiner medan Dasa Fleet M kan användas av alla typer av mobila maskiner. Dasa Fleet F har även några fler vyer, exempelvis en sida för uppföljning, analys och inställning av skördaraggregatet. För dig som användare ser vi på Dasa alltid till att ni får rätt lösning för just era maskiner. Kontakta oss gärna för mer information.

Självklart. Tack vare vår plug-n-play-lösning, Dasa Fleet J, kan vi via serviceuttaget i maskinen läsa av motorns J1939-protokoll. Vilket innebär att även företag som anpassar andra tillverkares maskiner eller säljer applikationer som monteras på mobila maskiner nu har möjlighet att erbjuda sina kunder en Fleet Management-lösning. Kontakta oss via formuläret längst ner så berättar vi mer.

Ja. Hela Dasa Fleet är uppbyggt för att maskinerna ska kunna styras på distans. Exempelvis kan du starta motorvärmaren eller sätta ett geofence för att begränsa användningen i olika områden.

Ja. Vår app-lösning fungerar dessutom både till Apple och Android. Självklart finns Dasa Fleet även som webb-baserad version.

Ja. Dasas Fleet uppfyller GDPR. All trafik till och från Dasas tjänster är krypterade och informationen lagras i högsäkerhets-molndatacenter i Europa. Det finns även färdiga avtal och användarvillkor som ska signeras mellan de avtalsslutande parterna.

Nej. För att säkerställa att tjänsten fungerar i alla länder och minimera driftstörningar och support har vi tagit fram en global SIM-kortslösning som säljs tillsammans med tjänsten. Fördelen blir att du som användare av våra tjänster aldrig behöver oroa dig över eventuella frågor kopplade olika operatörer och regioner.

Vill du veta mer?

Lämna dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig och bokar in en demo!

Åk till toppen